Manifestacija POKAŽI ŠTA ZNAŠ

U saradnji Humanitarne organizacije RADOST DECI I GO Rakovica danas je održana Manifestacija POKAŽI ŠTA ZNAŠ.

Manifestacija je kulturno-umetnička i sportska, inkluzivnog karaktera. Jedan od ciljeva je integracija dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju i dece iz redovnih osnovnih škola sa teritorije GO Rakovica i Čukarica.

Učestvovali su korisnici Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju i to boravci Borska, Šekspirova, Čukarica, Stari grad, Sunce, Petrarkina, Ustanove za decu i mlade “Sremčica”, korisnici škole za osnovno i srednje obrazovanje sa internatom “Sveti Sava” iz Umke i korisnici MNRO Zajedno iz Voždovca.

Takođe su učestvovali učenici osnovnih škola iz GO Rakovica i to Ivo Andrić, 14.oktobar, Vladimir Rolović, Kosta Abrašević, Branko Ćopić i učenici osnovne škole Banović Strahinja iz Čukarice.

Bilo je prisutno preko 250-oro dece.

Pored prezentacije umetničkih i sportskih veština dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju i učenika osnovnih škola, imali smo priliku da uživamo u izvedbi Pevačkog društva “Prelo”, Plesne škole “Art Of Dance”, Kulturno umetničkog društva “Dimitrije Koturović”. Pevali smo zajedno uz grupu Neverne bebe. Družili se sa bajkerima Moto kluba S.O. Žandarmerije, juniorima rukometnog kluba Crvena zvezda kao i sa sudijama Fudbalskog Sveza Beograd.

Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su nas podržali u realizaciji ove divne manifestacije. HVALA VAM !!!