Kreativna radionica – SP u fudbalu

Tema današnje kreativne radionice u kojoj su radioničari bili deca i mladi iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” je ovogodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Narednih nekoliko časova ćemo praviti figurice od plastelina i iscrtavati fudbalski teren.

Ada Ciganlija

Još jedan rekreativni dan za naše drugare iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”

Ovoga puta smo obišli (do pola) Adu Ciganliju i odmarali se u jednom od kafića pored jezera.

 

Srebrno jezero – Upoznajmo Srbiju

Danas smo posetili Srebrno jezero, u okviru programa “Upoznajmo Srbiju”

Društvo iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” je provelo današnji dan u prirodi pored jezera.

Matura

Danas smo, kao i prethodnih godina, obradovalii naše maturante iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Zahvaljujemo se kompanijama Radix i Aura na poklonima kojima smo obradovali maturante.

 

Upoznajmo Srbiju – Manastir Tresije

Danas smo posetili Manastir Tresije na Kosmaju.

Naši drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su imali prilike da posete Manastir i uživaju u prelepoj prirodi i ambijentu.

Zahvaljujemo se Manastiru Trtesije i Ocu Rafailu na gostoprimstvu.

Bioskop Roda Cineplex

Naši drugari iz Osnovne i srednje škole sa internatom “Sveti Sava” – Umka, su imali prilike da pogledaju animirani film “Patuljci uzvračaju udarac”.

Kreativna radionica – R.T. Trans Beograd

Danas smo imali kreativnu radionicu posvećenu našim prijateljima iz kompanije RT Trans iz Beograda.

Tema radionice je radna mašina koja će biti izložena na predstojećem Sajmu Građevinarstva, a koja će nositi najbolji rad koji smo danas naslikali.

Picerija Golub

Danas su se devojke iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” družile sa devojkama iz RADOST DECI u piceriji Golub.

Zahvaljujemo se piceriji Golub na gostoprimstvu.

Novogodišnja žurka 2018.

Za kraj ove 2017. godine, danas smo našim drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” organizovali žurku u kojoj je njih 80 uživalo u muzici, prelepom ambijentu, hrani i pići ( sokovima 🙂 ).

Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su nas podržali u proslavi i ostalim aktivnostima tokom ove i prethodnih godina.

Novogodišnja predstava – DB Borska

Danas smo bili gosti u Dnevnom Boravku Borska pri Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu. Korisnici DB Borska su pripremili veoma lepu novogodišnju predstavu, a mi smo ih obradovali novogodišnjim paketićima.

Novogodišnji svečani ručak

Zahvaljujući našim prijateljima iz restorana Topčiderac, danas smo obradovali novogodišnjim ručkom naše drugare iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Proslava Nove 2018. godine

Kao i prethodnih godina, na kraju ove 2017. godine želimo da proslavimo Novu Godinu sa našim drugarima sa kojima smo se družili cele godine.

Proslava je namenjena za 100 dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju iz Ustanova socijalne zaštite, MNRO Udruženja roditelja, kao i za decu ometenu u intelektualnom razvoju iz roditeljskih porodica.

U toku ove godine, zahvaljujući podršci naših brojnih prijatelja iz malih, srednjih i velikih preduzeća sa teritorije Republike Srbije, realizovali smo preko stotinu aktivnosti i radionica. Ovom proslavom želimo da zaokružimo još jednu uspešnu godinu u poboljšanju položaja dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Želimo da naši drugari sa smetnjama u intelektualnom razvoju i ove godine uživaju u novogodišnjem programu, da se druže sa svojim vršnjacima uz muziku, posluženje, i novogodišnje paketiće.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i pomognete u organizaciji ove proslave.

Funkcionalni treninzi

Održan je još jedan trening u okviru naših Sportskih programa. Sportska ekipa momaka i devojaka iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su se junački umorili i družili.

 

Avala

Danas smo posetili toranj na Avali i družili se u dečijem parku.

Funkcionalni treninzi

Krenuli smo sa Funkcionalnim treninzima u okviru programa Sportske aktivnosti, za naše drugare iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Upala mišića je obavezna 😀 ….

Sportske aktivnosti

Uskoro počinjemo sa Sportskim aktivnostima. Ove godine smo pripremili sjajne programe, obezbedili još bolji prostor … Funkcionalni trening, Sekcija za razvoj i korekciju motorike, Sportske igre. Vidimo se na treningu !!!  

Poseta FK Crvene Zvezde

Danas smo obradovali naše Delije iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

U goste su nam došli igrači FK Crvena Zvezda.
Posetili su nas kapiten tima Nenad Milijaš i njegov zamenik Dušan Anđelković.

Letnje kreativne radionice

Danas smo bili sa našim drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” na još jednoj kreativnoj radionici u prirodi. Ovog puta smo crtali u Košutnjaku kod Hajdučke česme.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali realizaciji Letnjih kreativnih radionica, kao i našem Generalnom sponzoru JP Emisiona tehnika i veze.

Kreativna radionica u prirodi

Danas smo organizovali Kreativnu radionicu za naše drugare iz “Sremčice” u Aleksandar Klubu u Košutnjaku.
Ovom prilikom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu i usluzi.

Letnje kreativne radionice

Zahvaljujući našim prijateljima, dobili smo novu didaktiku za kreatvne radionice.
Kreativci iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su bili kao i do sad sjajni.

Matura

Kao i prethodnih godina, posetili smo maturante iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.
Ove godine ćemo 3 grupe maturanata obradovati prigodnim poklonima naših prijatelja iz kompanija Danijela Commerce d.o.o. i Radix.

1. Prolećna ekskurzija

Najzad smo se izborili za malo lepog vremena, i pre podne proveli na Oplencu kod Topole, sa našim drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”. Posetili smo Crkvu Sv. Đorđa, naučili ko je sagradio i kad, i uživali u prirodi.

Sve u svemu, kiša može da nastavi da pada. 🙂

Kreativna radionica

Danas smo imali još jednu kreativnu radionicu na temu predstojećeg Vaskrsa. Društvo iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” i Marija su oslikavali maketu kuće i prirode.

 

Krativne radionice povodom Vaskrsa

U narednih nekoliko radionica, naši kreativni drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” će napraviti jedan sjajan rad na temu Vaskrsa, koji ćemo zajedno pokloniti njihovim vaspitačima (to će biti iznenađenje).

Neki novi klinci

Juče smo upoznali nove, najmlađe drugare iz Ustanove za decu “Sremčica”.
Pošto smo “probili led”, nastavićemo druženje.
Mi se radujemo …

Muzička radionica

Danas smo imali prvu muzičku radionicu. Naši drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su se upoznali sa violinom.
Naš prijatelj i violinista Novica N Peric, je predstavio violinu, njene delove i odsvirao nekoliko melodija.
Nakon predavanja, deca su svoje utiske prenela na papir.

Inkluzivni programi

Obuhvataju skup aktivnosti, kao što su: poseta pozorištu, bioskopu, izlazak u kafić, poseta muzejima i aktuelnim društvenim događajima. Na ovaj način postižemo da se deca i mladi sa smetnjama u intelektualnom razvoju  uključe u redovne tokove života i da budu …

Pročitaj višeInkluzivni programi

Proslava Nove 2017. godine

I ove godine smo organizovali proslavu Nove godine za stotinu drugara iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Ovoga puta, zahvaljujući restoranu Sugar And Spice smo imali prilike da se sjajno provedemo i uživamo u muzici i hrani. Takodje, zahvaljujemo se i animatorima  JARENCE na sjajnom repertoaru, kao i svim donatorima koji su nas podržali u organizovanju ove proslave.

Želimo svima srećnu Novu 2017. godinu.
Vidimo se USKORO !!!

Imali smo goste

Naši dragi drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su nas posetili i videli kako izgleda jedan radni dan u prostorijama Humanitarne organizacije RADOST DECI.

Predah roditeljstvu

I ovog vikenda smo u našem Dnevnom centru RADOST DECI imali grupu dece koja su po programu “Predah i pomoć u kući” boravila 48 sati pod nadzorom defektologa i negovatelja.

IT Sekcija – 2. grupa

Danas je 2. grupa drugara iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” bila na času IT-a.

Ova grupa je pored osnovnog upoznavanja sa računarima, rešavala edukativne igrice.

IT Sekcija

U sklopu vaspitno obrazovnih aktivnosti, koje sprovodimo u prostorijama Dnevnog centra RADOST DECI, počela je sa radom IT SEKCIJA, namenjena mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Cilj ove sekcije je upoznavanje i unapređivanje znanja potrebnih za rad na računarima, tabletima i smartfonovima.

Prva grupa naprednog nivoa iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” je imala prilike da se upozna sa osnovama Windows 10 operativnog sistema.

Kreativna radionica

Naši kreativni drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su ovoga puta pravili razne figurice i oblike od plastelina.

Terapijsko slikanje

Danas smo realizovali još jednu radionicu u okviru programa “Terapijsko slikanje”. Drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su bili izuzetno raspoloženi i kreativni.

Predah roditeljstvu

U saradnji sa Udruženjem “SELF”, ralizovali smo još jedan vikend u okviru projekta “Predah i pomoć u kući za osobe sa intelektualnim teškoćama sa teritorije GO Rakovica“.

Terapijsko slikanje

Danas smo realizovali prvu radionicu programa Terapijsko slikanje. Drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su se potrudili da nacrtaju i oslikaju njima drage portrete i pejzaže.

Nakon završenih radionica za ovu godinu, ogranizovaćemo glasanje putem društvenih mreža za najbolje radove, koje ćemo nagraditi poklonima.

Terapijsko slikanje i Radno okupacione aktivnosti

U toku septembra, u prostorijama Dnevnog centra RADOST DECI,  kreću radionice Terapijskog slikanja i Radno okupacione aktivnosti. Pozivamo roditelje da uključe svoju decu. Terapijsko slikanje je namenjeno za decu mlađeg uzrasta, a radno okupacione aktivnosti za stariju decu.

Druženje sredom

Svake SREDE, u prostorijama Dnevnog centra RADOST DECI, održavaće se radionice “Druženje sredom”, gde će se mladi sa smetnjama u intelektualnom razvoju družiti, sticati nova znanja i veštine.

Ulepšavanje maturanata

Danas smo u Ustanovi za decu i mlade “Sremčica” uz veliku podršku Golden Rose Srbija i kompanije Radix, šminkali maturantkinje. Nakon šminkanja i pravljenja frizura, podelili smo prigodne poklone dečacima i devojčicama maturantima.

Otvaranje Dnevnog centra RADOST DECI

Danas smo zvanično otvorili Dnevni centar RADOST DECI.
Imali smo čast da ugostimo naše drugare iz Doma za decu i mlade “Sremčica”, kao i drugare iz Dnevnog boravka “Borska” iz Centra za smeštaj i boravak dece i mladih ometenih u razvoju.
Takođe, imali smo veliku čast i zadovoljstvo da nas posete naši prijatelji iz nekoliko kompanija koje su pomogle u opremanju Dnevnog centra.
Na kraju druženja naši drugari su dobili prigodne poklone.

Obezbedili smo kombi vozilo

Kako bi Dnevni centar RADOST DECI pružio bolji kvalitet rada i usluga, od nedavno smo obezbedili i jedno kombi vozilo za prevoz dece i radioničara.

Otvaranje Dnevnog centra RADOST DECI

27.5.2016. godine sa početkom u 14 časova, zvanično ćemo otvoriti Dnevni centar RADOST DECI, i početi sa radom. Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su nas podržali u opremanju Dnevnog centra, i pozivamo ih da dodju i budu naši počasni gosti.

Bioskop Roda Cineplex

Drugari iz Osnovne i srednje škole sa internatom “Sveti Sava” iz Umke su u bioskopu Roda Cineplex gledali Angry Birds. Pre toga su nas iznenadili predivnim buketom cveća za malog Vukana.

Proslava povodom Vaskrsa

Danas smo u Master Kids Igraonica proslavili Vaskrs sa drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.
Zahvaljujemo se Master Kids dečijoj igraonici, kao i drugim prijateljima koji su učestvovali sa nama u organizaciji ove proslave.