Picerija Golub

Danas su se devojke iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” družile sa devojkama iz RADOST DECI u piceriji Golub.

Zahvaljujemo se piceriji Golub na gostoprimstvu.

Novogodišnja žurka 2018.

Za kraj ove 2017. godine, danas smo našim drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” organizovali žurku u kojoj je njih 80 uživalo u muzici, prelepom ambijentu, hrani i pići ( sokovima 🙂 ).

Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su nas podržali u proslavi i ostalim aktivnostima tokom ove i prethodnih godina.

Novogodišnja predstava – DB Borska

Danas smo bili gosti u Dnevnom Boravku Borska pri Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu. Korisnici DB Borska su pripremili veoma lepu novogodišnju predstavu, a mi smo ih obradovali novogodišnjim paketićima.

Novogodišnji svečani ručak

Zahvaljujući našim prijateljima iz restorana Topčiderac, danas smo obradovali novogodišnjim ručkom naše drugare iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Proslava Nove 2018. godine

Kao i prethodnih godina, na kraju ove 2017. godine želimo da proslavimo Novu Godinu sa našim drugarima sa kojima smo se družili cele godine.

Proslava je namenjena za 100 dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju iz Ustanova socijalne zaštite, MNRO Udruženja roditelja, kao i za decu ometenu u intelektualnom razvoju iz roditeljskih porodica.

U toku ove godine, zahvaljujući podršci naših brojnih prijatelja iz malih, srednjih i velikih preduzeća sa teritorije Republike Srbije, realizovali smo preko stotinu aktivnosti i radionica. Ovom proslavom želimo da zaokružimo još jednu uspešnu godinu u poboljšanju položaja dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Želimo da naši drugari sa smetnjama u intelektualnom razvoju i ove godine uživaju u novogodišnjem programu, da se druže sa svojim vršnjacima uz muziku, posluženje, i novogodišnje paketiće.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i pomognete u organizaciji ove proslave.

Funkcionalni treninzi

Održan je još jedan trening u okviru naših Sportskih programa. Sportska ekipa momaka i devojaka iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su se junački umorili i družili.

 

Avala

Danas smo posetili toranj na Avali i družili se u dečijem parku.

Funkcionalni treninzi

Krenuli smo sa Funkcionalnim treninzima u okviru programa Sportske aktivnosti, za naše drugare iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Upala mišića je obavezna 😀 ….

Sportske aktivnosti

Uskoro počinjemo sa Sportskim aktivnostima. Ove godine smo pripremili sjajne programe, obezbedili još bolji prostor … Funkcionalni trening, Sekcija za razvoj i korekciju motorike, Sportske igre. Vidimo se na treningu !!!  

Poseta FK Crvene Zvezde

Danas smo obradovali naše Delije iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

U goste su nam došli igrači FK Crvena Zvezda.
Posetili su nas kapiten tima Nenad Milijaš i njegov zamenik Dušan Anđelković.

Letnje kreativne radionice

Danas smo bili sa našim drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” na još jednoj kreativnoj radionici u prirodi. Ovog puta smo crtali u Košutnjaku kod Hajdučke česme.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali realizaciji Letnjih kreativnih radionica, kao i našem Generalnom sponzoru JP Emisiona tehnika i veze.

Kreativna radionica u prirodi

Danas smo organizovali Kreativnu radionicu za naše drugare iz “Sremčice” u Aleksandar Klubu u Košutnjaku.
Ovom prilikom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu i usluzi.

Letnje kreativne radionice

Zahvaljujući našim prijateljima, dobili smo novu didaktiku za kreatvne radionice.
Kreativci iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su bili kao i do sad sjajni.

Matura

Kao i prethodnih godina, posetili smo maturante iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.
Ove godine ćemo 3 grupe maturanata obradovati prigodnim poklonima naših prijatelja iz kompanija Danijela Commerce d.o.o. i Radix.

1. Prolećna ekskurzija

Najzad smo se izborili za malo lepog vremena, i pre podne proveli na Oplencu kod Topole, sa našim drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”. Posetili smo Crkvu Sv. Đorđa, naučili ko je sagradio i kad, i uživali u prirodi.

Sve u svemu, kiša može da nastavi da pada. 🙂

Kreativna radionica

Danas smo imali još jednu kreativnu radionicu na temu predstojećeg Vaskrsa. Društvo iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” i Marija su oslikavali maketu kuće i prirode.

 

Krativne radionice povodom Vaskrsa

U narednih nekoliko radionica, naši kreativni drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” će napraviti jedan sjajan rad na temu Vaskrsa, koji ćemo zajedno pokloniti njihovim vaspitačima (to će biti iznenađenje).

Neki novi klinci

Juče smo upoznali nove, najmlađe drugare iz Ustanove za decu “Sremčica”.
Pošto smo “probili led”, nastavićemo druženje.
Mi se radujemo …

Muzička radionica

Danas smo imali prvu muzičku radionicu. Naši drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su se upoznali sa violinom.
Naš prijatelj i violinista Novica N Peric, je predstavio violinu, njene delove i odsvirao nekoliko melodija.
Nakon predavanja, deca su svoje utiske prenela na papir.

Inkluzivni programi

Obuhvataju skup aktivnosti, kao što su: poseta pozorištu, bioskopu, izlazak u kafić, poseta muzejima i aktuelnim društvenim događajima. Na ovaj način postižemo da se deca i mladi sa smetnjama u intelektualnom razvoju  uključe u redovne tokove života i da budu …

Pročitaj višeInkluzivni programi

Proslava Nove 2017. godine

I ove godine smo organizovali proslavu Nove godine za stotinu drugara iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Ovoga puta, zahvaljujući restoranu Sugar And Spice smo imali prilike da se sjajno provedemo i uživamo u muzici i hrani. Takodje, zahvaljujemo se i animatorima  JARENCE na sjajnom repertoaru, kao i svim donatorima koji su nas podržali u organizovanju ove proslave.

Želimo svima srećnu Novu 2017. godinu.
Vidimo se USKORO !!!

Imali smo goste

Naši dragi drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su nas posetili i videli kako izgleda jedan radni dan u prostorijama Humanitarne organizacije RADOST DECI.

Predah roditeljstvu

I ovog vikenda smo u našem Dnevnom centru RADOST DECI imali grupu dece koja su po programu “Predah i pomoć u kući” boravila 48 sati pod nadzorom defektologa i negovatelja.

IT Sekcija – 2. grupa

Danas je 2. grupa drugara iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” bila na času IT-a.

Ova grupa je pored osnovnog upoznavanja sa računarima, rešavala edukativne igrice.

IT Sekcija

U sklopu vaspitno obrazovnih aktivnosti, koje sprovodimo u prostorijama Dnevnog centra RADOST DECI, počela je sa radom IT SEKCIJA, namenjena mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Cilj ove sekcije je upoznavanje i unapređivanje znanja potrebnih za rad na računarima, tabletima i smartfonovima.

Prva grupa naprednog nivoa iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” je imala prilike da se upozna sa osnovama Windows 10 operativnog sistema.

Kreativna radionica

Naši kreativni drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su ovoga puta pravili razne figurice i oblike od plastelina.

Terapijsko slikanje

Danas smo realizovali još jednu radionicu u okviru programa “Terapijsko slikanje”. Drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su bili izuzetno raspoloženi i kreativni.

Predah roditeljstvu

U saradnji sa Udruženjem “SELF”, ralizovali smo još jedan vikend u okviru projekta “Predah i pomoć u kući za osobe sa intelektualnim teškoćama sa teritorije GO Rakovica“.

Terapijsko slikanje

Danas smo realizovali prvu radionicu programa Terapijsko slikanje. Drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” su se potrudili da nacrtaju i oslikaju njima drage portrete i pejzaže.

Nakon završenih radionica za ovu godinu, ogranizovaćemo glasanje putem društvenih mreža za najbolje radove, koje ćemo nagraditi poklonima.

Terapijsko slikanje i Radno okupacione aktivnosti

U toku septembra, u prostorijama Dnevnog centra RADOST DECI,  kreću radionice Terapijskog slikanja i Radno okupacione aktivnosti. Pozivamo roditelje da uključe svoju decu. Terapijsko slikanje je namenjeno za decu mlađeg uzrasta, a radno okupacione aktivnosti za stariju decu.

Druženje sredom

Svake SREDE, u prostorijama Dnevnog centra RADOST DECI, održavaće se radionice “Druženje sredom”, gde će se mladi sa smetnjama u intelektualnom razvoju družiti, sticati nova znanja i veštine.

Ulepšavanje maturanata

Danas smo u Ustanovi za decu i mlade “Sremčica” uz veliku podršku Golden Rose Srbija i kompanije Radix, šminkali maturantkinje. Nakon šminkanja i pravljenja frizura, podelili smo prigodne poklone dečacima i devojčicama maturantima.

Otvaranje Dnevnog centra RADOST DECI

Danas smo zvanično otvorili Dnevni centar RADOST DECI.
Imali smo čast da ugostimo naše drugare iz Doma za decu i mlade “Sremčica”, kao i drugare iz Dnevnog boravka “Borska” iz Centra za smeštaj i boravak dece i mladih ometenih u razvoju.
Takođe, imali smo veliku čast i zadovoljstvo da nas posete naši prijatelji iz nekoliko kompanija koje su pomogle u opremanju Dnevnog centra.
Na kraju druženja naši drugari su dobili prigodne poklone.

Obezbedili smo kombi vozilo

Kako bi Dnevni centar RADOST DECI pružio bolji kvalitet rada i usluga, od nedavno smo obezbedili i jedno kombi vozilo za prevoz dece i radioničara.

Otvaranje Dnevnog centra RADOST DECI

27.5.2016. godine sa početkom u 14 časova, zvanično ćemo otvoriti Dnevni centar RADOST DECI, i početi sa radom. Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su nas podržali u opremanju Dnevnog centra, i pozivamo ih da dodju i budu naši počasni gosti.

Bioskop Roda Cineplex

Drugari iz Osnovne i srednje škole sa internatom “Sveti Sava” iz Umke su u bioskopu Roda Cineplex gledali Angry Birds. Pre toga su nas iznenadili predivnim buketom cveća za malog Vukana.

Proslava povodom Vaskrsa

Danas smo u Master Kids Igraonica proslavili Vaskrs sa drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.
Zahvaljujemo se Master Kids dečijoj igraonici, kao i drugim prijateljima koji su učestvovali sa nama u organizaciji ove proslave.

Proslava povodom Vaskrsa

Drugarima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” smo organizovali proslavu povodom Vaskrsa. Proslava će se održati dana 5.5.2016. godine, sa početkom u 13 časova, u dečijoj igraonici “Master Kids” u Žarkovu.

Rakovički Karneval

Danas smo učestvovali na Rakovičkom Karnevalu. Zajedničkim radom i dobrom voljom, Ustanova za decu i mlade “Sremčica” i H.O. Radost Deci, su pokazali da smo SVI ISTI IAKO RAZLIČITI.

Master Blaster – škola roka i popa

logoU nedelju 27.03., u Dečjem kulturnom centru, Takovska 8, sa početkom u 17h održaće se tradicionalni “Koncert učenika i profesora”, kao završnica drugog tromesečja školske 2015./2016. godine. Nakon toga, u 19.30h biće održan “Obračun bendova”, koncert na kome će, pred stručnom komisijom nastupiti 13 bendova, i pokušati da svojim nastupom osvoje glasove publike i pobedu.

Škola Master Blaster uključila se u humanitarnu akciju organizacije “Radost deci”, i učestvovaće u prikupljanju dobrovoljnih priloga za opremanje Centra za decu i mlade ometene u razvoju.

Ulaznicu za koncert gosti će dobiti davanjem dobrovoljnog priloga u bilo kom iznosu.

http://www.masterblaster.rs/Info

Press konferencija

Danas smo imali čast, zahvaljujući Kompaniji za konsalting i komunikaciju PRISTOP d.o.o, da održimo našu prvu press konferenciju. Povod konferencije je retrospektiva dosadašnjeg rada Humanitarne organizacije RADOST DECI, kao i otvaranje Dnevnog centra RADOST DECI. Zahvaljujemo se PRISTOP d.o.o, Medija …

Pročitaj višePress konferencija

Božićni Karavan

Zahvaljujući velikoj podršci naših prijatelja, ove, tj, već sledeće godine do Božića, organizujemo Božićni Karavan. Božićni Karavan smo zamislili kao skup radionica na temu Pravoslavnog Božića namenjenih deci sa smetnjama u int. razvoju iz centralne Srbije. Takože, obezbedili smo i …

Pročitaj višeBožićni Karavan

Proslava Nove Godine

Humanitarna organizacija RADOST DECI je zahvaljujući svojim prijateljima organizovala novogodišnju proslavu u Hotel Park dana 30.12.2015. godine sa početkom u 13 časova. Novogodišnji program je namenjen deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Tom prilikom očekujemo dolazak preko 100 …

Pročitaj višeProslava Nove Godine

IT Sekcija

Zahvaljujemo se Meda Pharma na donaciji 8 Lenovo ThinkPad laptopova i 1 desktop računara, koji su nam bili potrebni za opremanje IT Sekcije koja uskoro počinje sa radom.

Ručak u restoranu Konoba Akustik

Danas smo bili na ručku u okviru programa Socijalna integracija, u restoranu Konoba Akustik. Sa drugarima iz Doma “Sremčica” smo proveravali znanja iz bontona za ručkom. Utvrdili smo da smo bili gladni i da je hrana bila izvanredna.

IV Stručno-naučni skup sa međunarodnim učešćem “Aktuelnosti u edukaciji i rehabilitaciji osoba sa smetnjama u razvoju”, Beograd 2015.

IV stručno-naučni međunarodni skup “Aktuelnosti u edukaciji i rehabilitaciji osoba sa smetnjama u razvoju” u GO Novi Beograd. U saradnji sa Ustanovom za decu i mlade ” Sremčica” smo izlagali poster na temu “Sekcija za razvoj i korekciju motorike” koju …

Pročitaj višeIV Stručno-naučni skup sa međunarodnim učešćem “Aktuelnosti u edukaciji i rehabilitaciji osoba sa smetnjama u razvoju”, Beograd 2015.

Upoznajmo Srbiju – 4. Ekskurzija

U okviru programa Upoznajmo Srbiju danas smo posetili Tršić, rodni kraj Vuka Karadžića i manastir Tronošu.
U ekskurziji je učestvovalo oko 60 korisnika Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju: DB Čukarica, DB Šekspirova i DB Zemun, sa svojim vaspitačima i roditeljima.

Manifestacija POKAŽI ŠTA ZNAŠ

U saradnji Humanitarne organizacije RADOST DECI I GO Rakovica danas je održana Manifestacija POKAŽI ŠTA ZNAŠ.

Manifestacija je kulturno-umetnička i sportska, inkluzivnog karaktera. Jedan od ciljeva je integracija dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju i dece iz redovnih osnovnih škola sa teritorije GO Rakovica i Čukarica.

Učestvovali su korisnici Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju i to boravci Borska, Šekspirova, Čukarica, Stari grad, Sunce, Petrarkina, Ustanove za decu i mlade “Sremčica”, korisnici škole za osnovno i srednje obrazovanje sa internatom “Sveti Sava” iz Umke i korisnici MNRO Zajedno iz Voždovca.

Takođe su učestvovali učenici osnovnih škola iz GO Rakovica i to Ivo Andrić, 14.oktobar, Vladimir Rolović, Kosta Abrašević, Branko Ćopić i učenici osnovne škole Banović Strahinja iz Čukarice.

Bilo je prisutno preko 250-oro dece.

Pored prezentacije umetničkih i sportskih veština dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju i učenika osnovnih škola, imali smo priliku da uživamo u izvedbi Pevačkog društva “Prelo”, Plesne škole “Art Of Dance”, Kulturno umetničkog društva “Dimitrije Koturović”. Pevali smo zajedno uz grupu Neverne bebe. Družili se sa bajkerima Moto kluba S.O. Žandarmerije, juniorima rukometnog kluba Crvena zvezda kao i sa sudijama Fudbalskog Sveza Beograd.

Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su nas podržali u realizaciji ove divne manifestacije. HVALA VAM !!!

Sport za sve – Ustanova za decu i mlade “Sremčica”

Humanitarna organizacija RADOST DECI je danas učestvovala u manifestaciji SPORT ZA SVE u Ustanovi za decu i mlade “Sremčica”.

Sa nama su učestvovali i naši proslavljeni sportisti Vanja Grbić, Aleksandar Šapić, Edin Škorić, Nataša Vukoje, Svetlana Obućina, Olivera Čangalović, članovi Udruženja „Suncokret“ iz Zrenjanina, korisnici Udruženja za osobe sa autizmom kao i Saveza MNRO, đaci OŠ “Duško Radović“ i „Vuk Karadžić“ iz Sremčice, profesori Fakulteta likovnih umetnosti, Ninas Fitness Team i mnogi drugi.

Zahvaljujemo se Gdinu. Aleksandru Šapiću i Ninas Fitness Team-u što su se odazvali našem pozivu i učestvovali u manifestaciji.

Šetnja povodom svetskog Dana Humanosti

Humanitarna organizacija RADOST DECI je danas zajedno sa decom i mladima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” i korisnicima Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju DB Šekspirova obeležila svetski Dan Humanosti šetnjom kroz centar Beograda.

U manifestaciji su učestvovale i druge Fondacije i Humanitarne organizacije i to:
Humanitarna fondacija Novi Beograd, Novak Djokovic Foundation, Podržimo život, Delta Fondacija, BELhospice, Savez MNRO Srbije, Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Centar za unapređenje društva, Udruženje “Čika Boca”, i brojni Beograđani i predstavnici medija.

Poseta Policijskoj Stanici Rečne Policije

Danas smo posetili Policijsku Stanicu Rečne policije. Učestvovalo je 20 drugara iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica” kao i drugari iz Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju – DB Šekspirova.

Zahvaljujući MUPu Republike Srbije, Policijskom Sindikatu Srbije – Sindikalnoj grupi Rečne policije i IPA (Internacionalnoj Policijskoj Asocijaciji) Srbije, ova aktivnost je protekla u najboljem redu.

Zahvaljujemo se takođe RTS 1 Beogradskoj Hronici i Studiju B što su medijski podržali ovu sjajnu aktivnost.

(galerija)

Trka Patrijarha Pavla

Danas smo imali sjajnu aktivnost u sklopu programa SOCIJALNA INTEGRACIJA. Učestvovali smo u Trci Patrijarha Pavla, u okviru manifestacije RAKOVIČKO LETO u organizaciji GO Rakovica.
Učesnici aktivnosti su bili naši drugari iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.
Zahvaljujemo se GO Rakovica na sjajnom provodu i organizaciji.

3. Ekskurzija programa Upoznajmo Srbiju

Završena je i 3. Ekskurzija u okviru programa UPOZNAJMO SRBIJU. Učesnici ove ekskurzije su bila deca i mladi iz Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju, boravci Čukarica i Šekspirova. 80 dece, roditelja i vaspitača je obišlo manastire Krušedol, Novo Hopovo i Jazak, kao i odmorište na Iriškom Vencu.

(galerija)

Ekskurzija 2 – Centar za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju

Danas smo u sklopu programa UPOZNAJMO SRBIJU realizovali drugu po redu ekskurziju. Učesnici ove ekskurzije su korisnici iz Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju, i to Boravci:

  • Borska,
  • Petrarkina i
  • Sunce.

U saradnji sa Informativno-izdavačkom ustanovom “Svetsavsko Zvonce” posetili smo fruškogorske manastire Krušedol, Novo Hopovo i Jazak.

Takođe smo obišli izvor Jazak i bili smo u kafiću u Vrdniku.

(galerija)

Upoznajmo Srbiju – 1. Ekskurzija

Danas smo realizovali prvu ekskurziju u sklopu programa “UPOZNAJMO SRBIJU”.

Učestvovalo je 40 dece i mladih sa smetnjama u razvoju sa njihovim vaspitačima iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”.

Zahvaljujući Informativno-izdavačkoj ustanovi Srpske Pravoslavne Crkve – “Svetosavsko Zvonce” posetili smo Manastire Krušedol, Novo Hopovo i Jazak.
Takođe smo prošetali kroz Inđiju i odmarali se na izvoru Jazak.

zvonce-logo

Više o tome kako smo se proveli možete pogledati u galeriji slika.

Poseta Kraljevskom dvoru

Danas smo sa našim drugarima iz “Sremčice” posetili, zahvaljujući Humanitarnoj fondaciji NJ.K.V. Princeze Katarine, Kraljevski dvor.

Imali smo čast da nas je pozdravio i prestolonaslednik Princ Aleksandar Karađorđević.

 

(galerija)

Medijska podrška

Zahvaljujemo se svim medijima koji su podržali našu akciju “Ulepšavanje povodom proslave mature” za decu iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”: B92 Studio B RTS 1 – Beogradska Hronika Vesti.rs Naslovi.Net Burina.Net Vazdan

Portal B92

Zahvaljujemo se portalu B92 koji nas je medijski podržao u realizaciji akcije “Ulepšavanje povodom mature”, za devojčice i dečake iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”. (link)

Ulje na platnu

Današnja tema radionice TERAPIJSKO SLIKANJE je bila tehnika ulje na platnu. Imali smo prilike da upoznamo akademskog slikara, gospodina Vladimira Šušića, koji nam je pojasnio slikanje uljem na platnu i družio se sa nama. (galerija)  

Terapijsko slikanje

  Održana je prva radionica Terapijskog slikanja. Današnja tema je bila priprema rođendanskih čestitki. Naše kreacije možete pogledati u galeriji. Zahvaljujemo se Opštini Rakovica na ustupljenom prostoru za realizaciju aktivnosti.  

Sektor za vanredne situacije – Beograd

Danas smo u sklopu SOCIJALNE INTEGRACIJE, u saradnji sa Moto Klubom S.O. “Žandarmerije” posetili Sektor za vanredne situacije u Beogradu.

Poseti je prisustvovalo 40-oro dece iz:

  • Ustanove za decu i mlade “Sremčica”,
  • Dnevnog boravka – Borska,
  • Dnevnog boravka – Jajinci,
  • Dnevnog boravka – Petrarkina i
  • MNRO Voždovac “Zajedno”

Imali smo priliku da vidimo kako izgleda jedan radni dan pripadnika Sektora za vanredne situacije i da isprobamo njihovu opremu. Obišli smo vatrogasni muzej i vozni park.

Održano je predavanje na temu bezbednosti od požara, pokazana je oprema vatrogasaca za spašavanje civila, pogledali smo kratkometražni film i družili smo se sa pripadnicima vatrogasne brigade i Žandarmerije.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Moto Klubu S.O. “Žandarmerije” i Sektoru za vanredne situacije na jednom predivnom danu i iskustvu. Dokazali su da su profesionalci u svakom smislu.

Zahvaljujemo se prijateljima koji su nam obezbedili prevoz i učestvovali u planiranju i realizaciji same posete.

Više o ovome možete naći u našoj galeriji i na sajtu MKSOZ.

 

 

Ninja Kornjače

Danas smo u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica pogledali dečiju pozorišnu predstavu Ninja Kornjače.

Naravno, kao i do sad, naši drugari iz “Sremčice” su bili zadovoljni. (galerija)

Bioskop Roda Cineplex

U sklopu našeg programa Socijalna integracija, danas smo posetili bioskop Roda Cineplex. Učesnici programa su bili korisnici Ustanove za decu i mlade “Sremčica”. Kako nam je bilo, možete videti u galeriji slika.  

Adaptacija dnevnog boravka

Zahvaljujući našim prijateljima, danas smo obezbedili keramičke pločice za potrebe sredjivanja i adaptacije dnevnog boravka. Ovim putem se zahvaljujemo svim prijateljima koji su nas podržali. (galerija

Poseta Dnevnom boravku

H.O. RADOST DECI  je posetila Dnevni boravak – Borska koji broji dvadesetoro korisnika. Tom prilikom smo im poklonili knjige i sportsku garderobu. Druženje je proteklo u prijatnoj atmosferi uz pesmu i šalu.  

Program – Sport za svu decu

Program obuhvata adaptaciju prostora za sportske aktivnosti. U sklopu fitnes Kluba Ultima GYM, adaptirana je sala za grupne treninge i prilagodjena sportskim radionicama namenjenim deci i mladima sa smetnjama u razvoju.